Víno je zlatistej farby s primárnou broskyňovou chuťou, umocnená jemným zvyškovým cukrom. Vo vôni je víno príjemné a harmonické.
Moravská odroda pomenovaná podľa chránenej krajinnej oblasti Pálava. Možno o nej povedať, že je najznámejšou českou vínnou odrodou. Vznikla krížením odrôd Tramín červený a Müller Thurgau.
Víno je zlatistej farby s primárnou broskyňovou chuťou, umocnená jemným zvyškovým cukrom. Vo vôni je víno príjemné a harmonické.
Odporúčame podávať k zeleninovým šalátom, rybám a syrom s bielou plesňou.
Teplota podávania 10-12°C.
Technické parametre
Víno: biele, polosuché
Krajina pôvodu: Slovensko
Cukornatosť hrozna: 20 °NM
Zvyškový cukor: 7,9 g/l
Celkové kyseliny: 5,64 g/l
Obsah alkoholu: 13,5 obj.%
Objem fľaše: 0,75 l
Obsahuje: siričitany
Výživové údaje:
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.