Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023 . V spolupráci s našim šéfkuchárom Martinom prinášame recept z našej kuchyne.
Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom
Suroviny
600 g (filety) | |
500 g (sezónna) | |
500 g (mix ) | |
200 g | |
100 g | |
2 ks | |
1 ks | |
(na obalenie) | |
(na obalenie) | |
(na vyprážanie) |
Postup
Očistenú filetu zo zubáča zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru, vajíčko, podľa potreby trošku strúhanky a vypracujeme hmotu, z ktorej potom tvarujeme krokety. Tie následne obalíme v troj-obale (múka, vajce, strúhanka) a vyprážame dozlatista.
Z majonézy, bieleho jogurtu a citrónovej šťavy si pripravíme svieži dip. Mix listového šalátu zmiešame so zeleninou, premiešame s dipom a môžeme servírovať.