Vyprážané krokety zo zubáča v kombinácií s Tramínom červeným

Black Gold Elegant Inspirational Quote Instagram Post (800 x 665 px) (9)Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023 . V spolupráci s našim šéfkuchárom Martinom prinášame recept z našej kuchyne. 

 

 

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom

IMG_0704

 

Suroviny

600 g (filety)
500 g (sezónna)
500 g (mix )
200 g
100 g
2 ks
1 ks
 (na obalenie)
 (na obalenie)
 (na vyprážanie)

 



 

Postup


  1. Očistenú filetu zo zubáča zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru, vajíčko, podľa potreby trošku strúhanky a vypracujeme hmotu, z ktorej potom tvarujeme krokety. Tie následne obalíme v troj-obale (múka, vajce, strúhanka) a vyprážame dozlatista.

     

  2. Z majonézy, bieleho jogurtu a citrónovej šťavy si pripravíme svieži dip. Mix listového šalátu zmiešame so zeleninou, premiešame s dipom a môžeme servírovať.

     

     

     

     

     

 

 

 

zdroj

 

KÚPIŤ víno