V ponuke našich produktov máme mnoho noviniek. Jednou z nich je aj výborný Pinot Gris, orange wine 2023, ktorý odporúčame podávať k domácim šúľancom so sladkou strúhankou. V spolupráci s našim šéfkuchárom Martinom prinášame recept z našej kuchyne.
Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Suroviny
600 g (uvarené v šupke) | |
250 g | |
2 ks | |
štipka | |
Posýpka: | |
200 g | |
podľa chuti | |
Na poliatie: | |
250 g |
Postup
Uvarené a vychladené zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, vajcia a štipku soli a na pomúčenej doske vypracujeme tuhé cesto.
Cesto rozdelíme na 4 časti a z nich vyšúľame valčeky. Z valčekov následne odkrajujeme menšie kúsky, z ktorých šúľame šúľance, ktoré medzitým pomúčime, aby sa nezlepili.
Šúľance vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do misky a zmiešame s opraženou strúhankou s cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Ako dekoráciu môžeme použiť rôzne druhy ovocia, najlepšie podľa aktuálnej sezóny.