K Chardonnay odporúčame podávať...

Black Gold Elegant Inspirational Quote Instagram Post (800 x 665 px) (9)Varíme ďalej s naším šéfkuchárom Martinom. Tentokrát si pre vás pripravil skvelý recept na cestoviny, ktoré sa výborne hodia k našej ďalšej novinke - Chardonnay, výber z hrozna 2023. Prajeme vám príjemné varenie a snúbenie jedla s vínom priatelia.

 

Domáce pappardelle s hovädzou sviečkovou a krémovou omáčkou z čerstvých kuriatok

 

 

Suroviny

Domáce cestoviny:
400 g (alebo hladká múka)
4 ks
2 ČL
50 ml
Mäso:
400 g
Omáčka:
1 ks väčšia
2 strúčiky
300 g čerstvé
200 ml (33 %)
1 ks
100 ml
Na dozdobenie:

 



 
 

Postup

 

Domáce cestoviny: Semolinu preosejeme do misky. Vajíčka, soľ a olivový olej zmiešame dokopy a pridáme do preosiatej múky. V kuchynskom robote alebo ručne vypracujeme tuhé nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na štyri bochníčky a necháme odležať 20 minút. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, z ktorého následne ostrým nožom alebo kolieskom na cestoviny vykrájame pappardelle. Tie následne varíme vo vriacej osolenej vode 3-4 minúty (nie úplne domäkka, keďže ich budeme následne vkladať do hotovej omáčky).

Hovädziu sviečkovú ideálne dva kusy po 200 g opečieme na rozohriatej panvici z oboch strán po 4 minúty. Na pracovnú dosku si dáme olivový olej, soľ, mleté korenie a vmasírujeme tieto ingrediencie do steaku. Do rozohriatej rúry na 200 °C ho vložíme na 8 minút (kto má rád viac prepečený, tak na dlhšie), aby bol steak medium. Po vytiahnutí ho necháme odležať na 10 minút a potom ho priečne pokrájame.

Šalotku nakrájame na drobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko spolu orestujeme. Umyté a nakrájané kuriatka pridáme k šalotkovému základu, krátko opečieme, podlejeme bielym vínom a dusíme 15 minút (podľa potreby podlievame). Na záver prilejeme smotanu a varom vyredukujeme omáčku, do ktorej následne pridáme uvarené pappardelle.

Do taniera vložíme cestoviny spolu s omáčkou, priečne na tenké plátky nakrájanú hovädziu sviečkovú a na ozdobu grilované cherry paradajky a mikrobylinky podľa chuti. Dobrú chuť.

 

 

 

 

 

 

 

zdroj

 

KÚPIŤ víno