Neohodnotené

Grand Merlot Villa Busan 2015

Víno má granátovo červenú farbu, intenzívnu vôňu s prevládajúcimi tónmi čiernych ríbezlí a čerešní. Chuť je hrejivá, nie veľmi robustná s jemnou štruktúrou, ale napriek tomu je dokonale plná, svieža, ovocno-herbálna, s intenzívnymi príjemnými, živými, prirodzenými tanínmi a kyselinkami. Plnosť a harmónia vína sa bude vekom prehlbovať.

Toto víno sa pýši nasledovnými oceneniami:

 grand_mer_1grand_mer_2grand_mer_3

Môžeme doručiť do:
5.4.2024
Možnosti doručenia
Skladom (>100 ks)
Kód: 8588006478884
€18,99 –28 % €13,49 €17,99 / 1 l
Kategória: Grand
Farba: Červené
Odroda: Merlot
Typ: Suché
Balení: Ano
mvn grand MerVillBu 1024x1536px
Tip
€18,99 –28 %

i_vino

Hrozno na výrobu vína pochádza zo Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti z vinohradníckej obce Bušince, z honu Bušinské vinice. Vinohrad bol vysadený v roku 2004, na ílovito hlinitej pôde v nadmorskej výške 210 m na svahu s južnou expozíciou.
Merlot sme oberali 2.11.2015 pri cukornatosti 26°NM, technologicky perfektne vyzretý s optimálnym obsahom kyselín. Víno kvasilo vo fermentačných tankoch pri teplote 18 °C, po kvasení víno zrelo 6 mesiacov v nerezových nádobách a následne 12 mesiacov v dubových sudoch o objeme 4000 litrov.

i_vlastnost

Víno má granátovo červenú farbu, intenzívnu vôňu s prevládajúcimi tónmi čiernych ríbezlí a čerešní. Chuť je hrejivá, nie veľmi robustná s jemnou štruktúrou, ale napriek tomu je dokonale plná, svieža, ovocno-herbálna, s intenzívnymi príjemnými, živými, prirodzenými tanínmi a kyselinkami. Plnosť a harmónia vína sa bude vekom prehlbovať.

i_gastro

V gastronómii sa hodí k rôznym úpravám jahňaciny a hovädziny. Odporúčame ho pred podávaním dekantovať.

i_teplota

Teplota podávania 16 - 18 °C.

Technické parametre

Víno: červené, suché
Krajina pôvodu: Slovensko
Dátum zberu 2.11.2015
Cukornatosť hrozna: 26 °NM
Zvyškový cukor: 2,5 g/l
Celkové kyseliny: 4,6 g/l
Obsah alkoholu: 14,0 obj.%
Objem fľaše: 0,75 l
Obsahuje: siričitany

 

i_stiahnutie_pdf

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: